«

»

Nov 06

Flash eller HTML5?

Tiden hvor man (mis)brugte Flash som et værktøj til at lave simple banner-reklamer eller hjemmesider er forbi, hvis man skal lave en hjemmeside med Responsive Design, som er tilpasset mange forskellige afviklingsplatforme, herunder smartphones og i særdeleshed iPhone og iPad, så er HTML5 et klart bedre valg.

Mange fik den opfattelse at HTML5 var en erstatning til Flash, hvilket ikke er tilfældet. På sigt, vil det måske blive en realitet. Flash er stadig det bedste og mest udbredte værktøj til e-læring og online spil. De fleste spil på f.eks. Facebook er udviklet i Flash. HTML5 er langt bag ud og har mange begrænsninger, når det gælder håndtering af lyd, video og animation. HTML5 skal desuden kombineres med CSS og noget JavaScript og kræver en del mere programmering. Med tiden vil der forhåbentlig komme flere og flere “kode biblioteker”, som man kan anvende og dermed vil HTML5 blive et reelt alternativ.

Det er også muligt at lave spil eller Apps til iPhone og iPad med Flash, ved at bruge Adobe Flash Builder og Adobe AIR. Et andet alternativ er Unity 3D. Disse er faktisk bedre alternativer, som giver bedre spil og applikationer med bedre performance, end HTML5.

Ønsker man at afvikle Flash på sin iPad eller iPhone (f.eks. Facebook spil), så kan man installere Puffin browser, som understøtter Flash.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


+ one = 5