Web & WordPress

Exceed har primært stået bag udvikling af større web portaler, med egenudviklet CMS systemer, som er udviklet fra bunden. Fordelene er, at man har fuld kontrol over udviklingen og har indsigt i alt koden som ligger bag. Der er derfor ingen begrænsninger i forhold til at implementere specifikke ønsker og behov og der er ingen overflødig funktionalitet, som man ikke har behov for. Ulempen er, at det er relativt dyrt at udvikle.

Med mange års erfaring med PHP og MySql har jeg valgt at bruge WordPress, som bygger på disse teknologier, til udvikling af mindre hjemmesider/portaler. Fordelen med WordPress er, at man med relativ få ressourcer kan implementere kompleks funktionalitet, som f.eks. en blog eller en web-shop. I starten var WordPress en blog, men kan i dag udbygges til næsten alt hvad man kan forestille sig. Årsagen er at der i dag er over 25.000 plugins samt mere end 2.000 layouts (Themes), som gør det enkelt og ofte gratis, at implementere funktionalitet, som ellers ville være dyrt. Siden kræver heller ikke så meget test, da de udvidelser/plugins som man anvender, er grundigt testet. De mest populære anvendes af tusinde hjemmesider, og er derfor afprøvet i mange miljøer og risiko for at der opstår fejl er minimal.

De teknologier jeg anvender er som udgangspunkt PHP, HTML5 og CSS3. Det er et naturligt valg for mig, da jeg har benyttet PHP siden 2005. WordPress anvender også disse teknologier. Det er vigtigt at udvikle hjemmesider så de er kompatible med mange forskellige Browsere og platforme, f.eks. smartphones og iPad. Det opnår man med disse teknologier. Der er mange forskellige frameworks tilgængelige, som letter denne proces. Den mest populære er Twitter Bootstrap, som letter udviklingsarbejdet og dynamisk tilpasser layoutet til den enhed det afvikles på (Responsive Design).

Du kan se en præsentation af nogle af projekterne her (Flash version).